Mijn Taalreis Granada en Tetouan januari en februari 2010

Halverwege, maar ben er nog lang niet ......................

Hallo allemaal,

Het werd wel weer is tijd geloof ik om wat te schrijven.

Heb nu de eerste week Tetouan erop zitten,

de tijd is ontzettend snel gegaan. Surprised

Elke doordeweekse dag heb ik les van 9.00 tot 13.00 dus dat is aardig intensief.

Nooit bij stil gestaan hoe tijdrovend het is deze taal, om maar een beetje te kunnen communiceren moest ik eerst het alfabet leren.

Dat zijn 28 letters die je elk  in ongeveer 20 klanken kan uitspreken, dat was op zich heel grappig omdat het geen klanken zijn die wij in nederland kennen dus je staat echt voor aap.

Heb nu zo een beetje alle klanken door en vanaf vandaag beginnen wij met de conversaties zoals jezelf voorstellen en vragen hoe iemand heet en waar je woont/werkt etc.

Ik vind het ontzettend leuk, maar ben gemiddeld vijf uur per dag aan het leren

4 uur op school en minimaal 1 uur daarbuiten.

Verder is het vrij rustig hier, er zijn geen uitgaansgelegenheden, dus in de avonden

ben ik of thuis of bij vrienden.

Heb vorige week 2 aardige meiden leren kennen, 1 tje uit Nederland en een Portugees meisje

zij zijn heel erg gezellig.

Anissa uit Nederland die is half Marrokaanse dus heb aan haar veel wat betreft het leren van Arabisch.

De school organiseert dinsdag tot en met vrijdag in de middag activiteiten dat is een leuke manier om niet alleen de taal, maar ook het land en de medestudenten te leren kennen.

Begin vorige week zijn we naar een markt geweest een uur bij Tetouan vandaan, dat was leuk omdat er van alles te zien is.

Van kleding, fruit tot aan huishoudelijke spullen

en daarnaast de veemarkt: Het was nogal regenachtig dus echt tot aan mn enkels in de modder maar ach dat hoort erbij he? Tongue out

daarnaast hebben we een rondleiding gekregen door de oude stad van Tetouan ( de medina)

en vrijdag met iedereen van school couscous gegeten.

Zaterdag geluncht met mensen van school en daarna met zn allen naar Martil, een kustplaatsje 15 minuten van Tetouan.

Het weer was zomers dus lekker in de zon gelopen en daarna daar wat gegeten.

Gisteren met Anissa gelunchd en bij haar thuis zitten kletsen en thuis nog wat zitten leren.

Nu alweer maandag en het is heerlijk weer de zon schijnt dus dat is heerlijk!

Het gastgezin is ook leuk, het is een vrij grote familie dus ben nooit alleen thuis.

Ik vind het wel moeilijk om met ze te praten omdat ik de taal nog niet zo goed beheers,

maar hopelijk gaat dat snel veranderen.

Het voordeel is wel dat de vader en dochter spaans en engels spreken

en gelukkig spreek ik nu ook een beetje spaans.

Als dit mijn eerste bestemming was geweest dan was het nog moeilijker waarschijnlijk.

Dus dat is wel weer een voordeel, ik kan mn spaans goed gebruiken hier.

Ben weer benieuwd hoe deze week zal verlopen.

We kregen vanochtend het acitiviteitenoverzicht en deze week gaan we henna schilderen

en een arabische film kijken.

Wordt vast leuk!

Ik heb al het idee dat ik heel lang weg ben, en ik begin thuis nu wel te missen

maar ik weet ook dat als ik weer eenmaal in nederland ben

dit zal missen

dus ik probeer nog elke dag te genieten voor ik het weet sta ik weer op Schiphol.

Iedereen bedankt voor de lieve krabbels en smsjes, lief dat jullie zo meeleven

ik heb helaas niet altijd tijd om te reageren

maar ik denk wel aan jullie hoor!

Dikke kus en veel liefs

xxxx Catalina

6 reacties

Gonneke schrijft:

Zo dat klinkt allemaal wel leuk en druk en veel en inderdaadgeniet ervan. Wat gaat de tijd snel zeg. We hadden het gisteren nog over je dat het lijkt of je pas een week weg bent, maar er alweer 4 weken op hebt zitten. Ben benieuwd weer naar je volgende verhaal.

XXX van ons

mieke schrijft:

gelukkig hoorde ik dat het goed gaat,want ik heb dit verhaal niet gekregen,dus belde ik snel met pap en mams,dus helemaal bijgepraat.
Ik zal je volgende week missen met Tonnie's verjaardag maar geloof maar dat we over je zullen l...len..En dan daarna alweer thuis,wat gaat dat snel he??Probeer nog te genieten (en te leren natuurlijk) want hiet sneeuwt het alweer de hele zondagmorgen.Alles is weer wit.Sven Kramer heeft gister goud gereden op de olympische winter spelen maar ik weet niet of dat voor jou groot nieuws is,in ieder geval was het wel heel spannend.Het mooiste moment was dat hij over alle hekken klauterden om zijn ouders te omhelzen.Kortom hevige ontroering(ook bij mij)Nou wijffie geniet en tot snel.Als je terug bent weer iets leuks .JE EIGEN HUIS.
Geweldig
Dikke kussen van je tantetje

Rose schrijft:

wat gaat het allemaal snel hè Cat??!! niet normaal.
ben benieuwd naar al die klanken hahaha (je voelt je vast een halve debiel hahaha)
geniet er idd nog maar van (vooral van de zon) want voor dat je t weet zit je weer hier, er is weeeer sneeuw gevallen hahaha
ps als je geen tijd of zin hebt, lekker laten dat verhaal; dat horen we dan wel als je weer hier bent ;-) je hebt t druk zat zo te lezen. had je al foto's of zit ik weer verkeerd te kijken? hihihi
dikke vette kus en knuf

Gonneke schrijft:

Nog 1 weekje, ieeeee ! Geniet er nog even van, maar ik ben blij als ik je weer zie ! XXX

mieke nuijten schrijft:

hoi lieverd,
gister mama's verjaardag gevierd.Het was erg gezellig,maar we hebben je wel heel erg gemist hoor.
Het was zo stil!!!!!!!!(viel wel mee,want er waren nog meer "praatjesmakers"/
Volgende week alweer thuis,wat gaat dat snel.Hoop en wens dat je nog een hele fijne week hebt en dan.......je huis......leuk he???
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxvan je tantetje

Annie schrijft:

Hoi Catalina,

Wat leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad.
Fijn je morgen weer te zien. Ik spreek je.

Hele lieve groetjes ,
Annie. X

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Er zijn nog geen fotoseries.

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres:

Zoeken